Historie

Historik

Brammer etablerte seg i Norden ved at Lönne Scandinavia ble en del av Brammer i 2014. Lönne  ble grunnlagt i 1949. Siden da har bedriften vokst jevnt til å bli en ledende aktør innen MRO markedet i Norden, men også som leverandør av drifter til roterende maskinerier innen OEM-markedet. Våre tidligere Lönnekunder vil oppleve store fordeler gjennom at Lönne er blitt en del av Brammergrupppes store, paneuropeiske distribusjonsnettverket og enorme vareutvalg. Lönnes kompetanse innen elektromotorer og et imponerende årlig salg av rundt 150 tusen elektromotorer vil fortsatt være i vårt fokus, og like så vil videreutviklingen av merkevaren Lönne elektromotor.

Brammer ble etablert i Leeds i Storbritannia året 1920, med kapital grunnleggeren Harry Brammer hadde bygget opp  gjennnom sine merkevarebeskyttede oppfinnelser. En av disse var V-beltet, som med sine   avtagbare ledd utgjorde en stor forbedring innen sko og treskoindustrien. 

Året 1954 hadde H Brammer & Company Ltd mer enn 150 ansatte og var  igang med global eksport.      
I 1960 ble selskapet børsnotert, med 650 ansatte og kunder i mer enn 60 eksportmarkeder. 
I 1969 kjøpte Brammer opp Bearing Service LTD - en av Storbritannias største distributører av industrielle lager til bruk i reparasjon og vedlikehold. Dette førte til  et takskifte i Brammers leveringsevne og ble det første i en serie av oppkjøp rundt i Europa. Gradvis utviklet Brammer seg til å bli Europas ledende leverandør av løsninger for  industrielt vedlikehold, reparasjon og overhaling. 

Tiden var inne for å samle alle enheter inn under navnet Brammer i 2006, for så å fokusere på strategien om å levere en verdiskapende service til kundene over hele Europa. Effekten av denne tilnærmingen med å skape merverdi for kunden, reflekterer seg i Brammers suksess og størrelse. I dag har vi over 3600 andsatte og er etablert med over 460 lokasjoner i 23 land.

 

Banner 1 Banner 2 Banner 3 Banner 4 Banner 5 Banner 6 Banner 7 Banner 8 Banner 9 Banner 10 Banner 11 Banner 12 Banner 13 Banner 14