Brammer Kjøper Geartech 25-05-2020

Table of Contents

 

 1. Brammer AS har gjennomført oppkjøpet av Geartech
 2. Brammer AS
 3. RUBIX
 4. Geartech
 5. Lönne-motoren
 6. Bonfiglioli-gir
 7. Unikt verdiforslag i markedet
 8. Koronasituasjonen
 9. En «perfekt» match
 10. Last ned pressemeldingen her (Last ned her)

1.  Brammer AS har gjennomført oppkjøpet av Geartech

Brammer AS og RUBIX-konsernet gjennomfører oppkjøpet av Geartech som en del av konsernets utviklingsstrategi.

Geartech er en norsk distributør som er spesialisert innenfor gir, transmisjonsprodukter og elektriske motorer. De er også nominert som «BEST» distributør for Bonfiglioli i Norge.

Denne transaksjonen vil ytterligere styrke Brammers posisjon i det nordiske markedet innenfor elektromekaniske løsninger.

Geartech ble etablert i 1996. Selskapet har 5 ansatte og lokaliteter på Bærums Verk utenfor Oslo. Årlig omsetning er på ca. 30 millioner NOK.

De ansatte tar med seg teknisk produktkompetanse og et høyt servicenivå, sammen med sterke og langvarige kundeforhold.

Frank Brodrick, daglig leder i Brammer Nordic, uttaler: “Jeg ser frem til å jobbe med våre nye kolleger fra Geartech og fortsette utviklingen av Brammer og RUBIX i Norden. Geartech vil jobbe tett sammen med vårt engineeringsmiljø, og ta i bruk vårt lager og produksjonssenter i Helsingborg. Sammen med Geartech vil vi styrke vårt tilbud til industri, marine og offshore.”

Trond Olsen, daglig leder i Geartech uttaler: «Vi ser store muligheter med denne sammenslåingen, og våre kunder vil få tilgang til Brammers kapasiteter slik at vi kan tilby enda bredere produktportefølje og sammensatte løsninger. En god match for begge selskaper.»

 

2.  Brammer AS

Brammer AS er et nordisk selskap i RUBIX gruppen med 105 ansatte og ca.380MNOK i omsetning. Brammer ble etablert som Lønne i 1947, og har i over 70 år levert løsninger for den elektromekaniske drivlinjen til industri, marine og offshore. Samtidig har brammer de seneste år etablert flere større industrikunder innenfor reservedelsmarkedet, hvor man bidrar til økt produksjonseffektivitet og kostnadsbesparelser gjennom et unikt konsept.

Brammer vil nærmere sommeren skifte navn til RUBIX, og blir da enda tydligere i markedet en del av europas største distributør. 

 

3.  RUBIX

Med en omsetning på ca. 2,5 milliarder Euro, er RUBIX Europas største leverandør av produkter og service til industrielt vedlikehold (MRO). Med 650+ lokasjoner i 23 land, tilbyr RUBIX ekspertise i skreddersydde løsninger for over 8000 kunder.

RUBIXs ambisjon er å transformere leveransen av produkter til industrien gjennom Europa for våre kunder. Dette gjøres sammen med våre engasjerte medarbeidere med fokus på vår unike kundeforståelse og vår differensierte tekniske ekspertise.

RUBIX har flere større sentrallager i Europa, bland annet i Frankrike, Nederland og England, som bidrar til at alle 23 land har en bred tilgang til produkter for rask leveranse.

4.  Geartech

Geartech holder til på Bærums Verk utenfor Oslo, har 5 ansatte og har en omsetning på ca. 30MNOK.

Geartech har i snart 25 år distribuert produkter i markedet innenfor den elektromekaniske drivlinje, og har vert en Bonfiglioli BEST distributør i en årrekke. I tillegg til ekspertise på gir, tilbyr Geartech komplementære produkter slik som elektriske motorer, koblinger, frekvensomformere,  motorer for eksplosjonsfarlige områder, vibrasjonsmotorer og syrefaste gir og motorer. Geartech er også leverandør av smøremidlet Tri-Flow, som bidrar til slitasjereduksjon i drivlinjen. På denne måte ser også Geartech slik som Brammer med et bredere perspektiv og en dypere forståelse for sine kunders applikasjoner

 

Tilleggsinformasjon

5.  Lönne-motoren

Lönne motoren er en Europeisk produsert elektromotor, skreddersydd for industri og maritime applikasjoner. Robust elektromotor for de av våre kunder som har fokus på kvalitet og lang levetid. Det er til nå levert over 2 millioner motorer i markedet, og en av suksesskriteriene er at det er en stor grad av mulige kundetilpasninger via Brammers produksjonslokaler i Sverige. Produktområdet strekker seg fra 0,2kW til 550kW, med spenningsnivåer i mange varianter mellom 120V - 690V -1000V. Motoren fåes med diverse marinegodkjenninger, ABS, DNV, GL, med mer, noe som gjør den spesielt attraktiv i det maritime markedet.

 

6.  Bonfiglioli-gir

Bonfiglioli er en av verdens ledende produsenter av gir. Produktutvalget strekker seg over en stor bredde av produkter, planetgir, industrigir, snekkegir, tannhjulsgir, parallelgir og vinkelgir. Produsenten har 14 fabrikker på verdensbasis, hvor flere av dem som leverer til det nordiske markedet ligger i Europa. Bonfiglioli er applikasjonsfokusert, og sammen med sine Best Distributører tett på markedet og markedsbehovet. Flere typegodkjenninger for maritime applikasjoner er på plass, og det gir mange muligheter i det maritime markedet. Brammer designer spesialløsninger sammen med produsent, hvor vi skreddersyr løsninger til våre kunder.

 

7.  Unikt verdiforslag i markedet

Brammer leverer skreddersydde løsninger hvor 1 eller flere av våre hoved produktområder inngår.

 • Elektriskestyretavlermedfokuspåfrekvensomformere.
  • Engineering
  • Software
 • Girmedspesialtilpasningtilapplikasjoner.
  • Engineering
  • Beregninger
 • Elektromotorermedspesialkonfigurasjon
  • Effektbehovsberegninger
  • Bremser
  • Massetreghet
  • Encodere

Prosjekthåndtering og sammenstilling i våre lokaler eller via underleverandører.

 

Det er ingen andre leverandører i markedet i dag som kan vise til denne type fleksibilitet, kompetanse og leveranseomfang fra en lokasjon. Dette gir våre kunder bedre kontroll og lavere risiko i sine prosjekter. Sammenslåingen av selskapene vil styrke dette verdiforslaget ytterligere.

 

8.  Koronasituasjonen

Begge selskaper er moderat påvirket av koronasituasjonen, og driften går som normalt. Leveransekjeden har blitt påvirket, men situasjonen med de viktigste leverandørene, blant annet i Italia, er nå forbedret. 

 

9.  En «perfekt» match

Sammenslåingen av de to selskapene vil bidra til at begge selskapers kunder får tilgang til en bredere produktportefølje og bedre teknisk kompetanse. Geartechs sine kunder vil få tilgang til et nordisk sentrallager, hvor bl. annet det lagerføres over 20.000 Lönnemotorer. I tillegg til dette vil man kunne utnytte Brammers engineeringskapasitet og produksjonsoppsett i Helsingborg. Brammers kunder vil få tilgang til erfaring og ekspertise innenfor gir, samt bredere produktportefølje som bl. a inneholder syrefaste gir og motorer.

 

10.  Last ned pressemeldingen her

Last ned

 

 

Banner 1 Banner 2 Banner 3 Banner 4 Banner 5 Banner 6 Banner 7 Banner 8 Banner 9 Banner 10 Banner 11 Banner 12 Banner 13 Banner 14